HDMI kábelek széles választéka

Mindenki, aki kicsit is jártas a multimédiás eszközök használatában, bizonyára találkozott már HDMI kábellel, vagy annak bemeneti nyílásával különböző szórakoztató készülékein, mint a tévé, a DVD, vagy akár a mobiltelefon. A HDMI a VGA utódja, funkciója, hogy audio és video tartalmakat közvetítsen két készülék között, – elődjével ellentétben – minőségromlás nélkül.

HDMI kábelek webáruház

A HDMI kábeleknek három fajtája van, a normál (Type A), a mini, és a micro méret, míg előbbieket nagyobb készülékeinkhez, addig utóbbit általában a telefonoknál használjuk.

HDMI kábelek terén nincs akkora választék, mint más elektronikai eszközöknél, vagy kiegészítőknél, de az örökös vita itt is él, mégpedig arról, hogy minél olcsóbbat, és egyszerűbbet vegyünk, mert az összes ugyanazt tudja, vagy a lehető legdrágábbat válasszuk, mert az sokkal jobb minőséget ad, mint silányabb társaik. Mindkét oldalnak meg vannak a maga érvei, bizonyítékai, az ember talán a legjobb, ha az arany középutat célozza meg magának, és nem aranyáron, de nem is fillérekért vesz egy átlagos, de megbízható kábelt.

A HDMI kábelek legtöbbször 1-5 méter hosszúak, de vannak ennél hosszabb fajták is, amelyek akár 10-15 méteresek is lehetnek. A kis méretű kábeleknél elenyésző a meghibásodások száma, de a hosszabb fajtáknál előfordulhat, hogy elromlik a kábel, ekkor vagy fehér pöttyök jelennek meg a képernyőn (sparkle), vagy egyáltalán nincs kép. Ha ezen hibák valamelyikét tapasztaljuk, csak a kábel cseréje lehet a megoldás, mivel a HDMI kábel csak nagyon ritkán javítható, ha pedig mégis, szervízdíja vetekszik egy új kábel árával.