Az alvás csúcsa: memory matrac

A hatékony és egészséges pihenést ma a memory matracok tudják nekünk a legjobban megadni. Ezek lényegében habmatracok, annyiban különböznek a sima hideg hab ágybetétektől, hogy a kétféle hab képezi a belső magjukat.

A hideg hab rész felett található egy bizonyos memória réteg, melynek egészségügyi szempontból nagyon kedvező sajátosságai vannak. Már a sima habmatracok is jól alátámasztják gerincet, a memory matrac viszont tökéletesen felveszi a test formáját, a nyomáseloszlás egyenletes minden ponton, így egyrészt a nyomáspontok nem veszélyeztetik a vérkeringés működését, másrészt a felfekvési panaszok, bőrfekély kialakulását is megakadályozza, ugyanis nagyon lágy habrétegen pihen a test.

A garanciaidőből képet kaphat a memory matrac minőségéről, strapabírásáról és tartósságáról. Egy memory matrachoz minimum 10 éves jótállási időnek illik tartoznia. Ha egy memory ágybetéthez 1-5 éves garancia jár, az már régen rossz. A súlyhatár is fontos annak fényében, hogy a garancia csak akkor érvényes, ha nem lépi túl ezt az értéket.