Az Ikrek éjszakája mosolyt csalt minden arcra

A Truesounds ereje a családként működő hűséges rajongói hálózat és a hálás zenészek kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatára épül, így nem csoda, hogy Dandy minden évben velük szeretné megünnepelni a születésnapját. Idén a korábbiakhoz képest több változás is volt, többek között Siófokról a fővárosba költözött az esemény és első alkalommal került szabadtéren megrendezésre. Sokak számára mindez aggodalomra adhatott volna okot, de nem kell félni, nem hogy működött így is a dolog, de így vált igazi családias ünnepléssé az egész.

Ha egyszer voltál már Truesounds buliban, akkor onnantól kezdve ugyanazok az ismerős arcok köszönnek majd vissza mindenhol, ezúttal is a már jól egybeszokott társaság színe-java jelent meg a rendezvényen, aminek az az oka, hogy aki egyszer elmegy egy ilyen buliba, az utána mindegyikre elmegy. Tagadhatatlan, hiszen mind így kezdtük, valahogy belecsöppentünk és nem tágítunk azóta sem. A belépő árát megkérték, de nem véletlenül, hiszen egy születésnapi házibulihoz hűen korlátlan italfogyasztást biztosítottak mellé, amit a maratoni hat órás Dandy szett, vagy a bemelegítésként lenyomott Gregory S b2b Davko alatt mindenkinek volt ideje kihasználni.

Természetesen a fő fogás az a szülinapi DJ maraton volt, az egyetlen alkalom az évben, amikor Dandy Marco Carola nyomdokaiba lépve önreflexív módon egy saját magának is meglepő mély zenei utazást tehet. Évről évre egyre közelebb kerül ezáltal a letisztult stílusához, hiszen ennyi idő alatt bőven van ideje eljutni a zene olyan mélységeibe is, amiket más esetben sosem keresne fel. Idén is pont annyira működött, mint mindig, a hat óra során nem lankadt a dolog, de éppen ez a house szépsége. A b2b-ről pedig elég annyit mondani, hogy ha egy buliban ilyen a bemelegítés, akkor rossz dolgok nem történhetnek, ezt bizonyította a napsütéses jóreggelt TS szett is a buli végén, ahol mindenki rádöbbent, hogy eltelt 12 óra, ami ilyen körülmények között nem tűnt többnek egy szám hosszánál.

A Track másik nagy előnye az volt minden másik hellyel szemben a szabadteret és a jó levegőt leszámítva, hogy itt a forró nyári este még forróbb house dallamai pontosan úgy tudnak megszólalni a csuklásig emlegetett Martin Audión, ahogy mindig, mindenhol kéne, vagyis dögösen, tisztán és mosolygósan.

A hagyományok idén sem változtak semmit, volt szülinapi köszöntés tortával, Dandy könnyekkel küszködése a rajongók hihetetlen mértékű szeretetének köszönhetően, szóval tényleg igazi Tsaládi momentumoknak lehettek szemtanúi az egybegyűltek. Bár a legtöbb buli manapság elhúzódik reggelig, egy kezemen is meg tudnám számolni, hogy évente hány olyan van, aminek az energiája tényleg ki is tart addig és nem csak részegségében tűri tovább az ember a kelleténél a szituációkat. Az Ikrek éjszakája viszont a közönség és a fellépők számára is egyaránt egy olyan katartikus élmény volt, ami örökre beidegződik az agyunkba és legszívesebben minden bulin újra és újra ezt élnénk át.

Talán Dandy az egyetlen, akinek ezek után minden zenerajongó azt kívánja, bárcsak többször lenne születésnapja, mert persze a többi TS buli is hasonló hangvételű, de az Ikrek éjszakája egyértelműen kiérdemelte a csapat rendezvényei között a képzeletbeli övet, amit a tizenegyedik címvédő meccsen is sikeresen és toronymagasan megvédett. Jó társaság, jó zene, jó helyen jól megszólalva és persze korlátlan itallal, ami szintén nem elhanyagolható a förtelmes pesti italárak mellett, ennél több nem is kell egy felejthetetlen estéhez.