Így tudunk vigyázni porszívónk alkatrészeire

Ha a porszívónk nem szív már úgy, mint korábban, akkor valószínűleg ez takarításkor azonnal fel fog tűnni nekünk.

Így tudunk vigyázni porszívónk alkatrészeire

Ez az eszköz a legtöbbször használt háztartási eszköz, mely egy család életéből sem hiányozhat. Segítségével pillanatok alatt eltávolíthatjuk a padlónkról, szőnyegünkről, sőt még akár a kanapénkról is az apróbb szennyeződéseket, a morzsákat, a hajszálakat és a port.

Nagyon sok mindenen tud azonban múlni az, hogy porszívónk mennyi időn keresztül, és milyen hatékonysággal működik. Ha szeretjük a porszívónkat, és meg vagyunk elégedve vele, akkor érdemes tenni azért, hogy éveken át probléma nélkül használni tudjuk.

Így óvd meg porszívód legfontosabb alkatrészeit a meghibásodástól

  • A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a porszívónkkal kapcsolatban, hogy megfelejtkezünk annak karbantartásáról és tisztításáról. Ha nem cseréljük ki időben a porzsákot, vagy adott esetben nem ürítjük ki a portartályt, illetve, ha nem takarítjuk ki rendszeresen a készülékben található szűrőket, akkor a porszívónk működés közben felmelegedhet, miközben csökken a szívóereje.
  • Porzsákkal működő porszívó esetén mindenképpen ügyeljünk arra, hogy megfelelő méretű porzsákot vásároljunk a készülékhez. Ha ugyanis a porzsák nem jó mérettel rendelkezik, akkor nem fog teljesen illeszkedni a porszívónkhoz. Ilyenkor a létrejövő réseken pedig megtörténik a szívóerő veszteség.
  • A porszívó egyik legfontosabb alkatrészei, a csövek, pontosabban a gégecső.
    Sajnos a gégecső egy viszonylag sérülékeny része a készüléknek, így akár el is szakadhat használat során. De az is előfordulhat, hogy elakad valamilyen kisebb tárgy a gégecsőbe, ami akár a motor leégését is okozni tudja. Ha azt tapasztaljuk, hogy a készülékünk nem szív eléggé, érdemes ellenőrizni a gégecső állapotát is.

Porszívó porzsák