A HEPA szűrő fokozza az otthonunk tisztaságát

Az allergén összetevőket kiiktató berendezések és háztartási eszközök egyre népszerűbbnek számítanak a modern otthonokban. A HEPA szűrő az erre a célra kialakított porszívókban képes megtisztítani a készülékből kiáramló, kórokozókat és szennyeződéseket tartalmazó levegőt. Aki allergiás vagy valamelyik családtagja szenved a kellemetlen panaszoktól, annak érdemes átgondolnia a filter által kínált pozitív lehetőségeket. A panaszok jelentősen lecsökkenhetnek és akár meg is szűnhetnek, hiszen az alapos takarítás eltüntetni a kiváltó okot, a HEPA szűrő pedig nem engedi vissza az otthonunk légterébe a felszippantott irritáló összetevőket.

HEPA szűrő cseéje

A filter tisztítását időközönként mindenképp be kell iktatni. Dönthetünk akár a csere mellett is, hiszen a megtelítődést követően már nem tud a maximális hatásfokon funkcionálni, azonban a házilag történő kitakarítás egy kis időre megnöveli a szűrőnk hatékonyságát és az élettartamát. A HEPA szűrő tartalmát először is egy kukába kell belerázni, ez nem túl higiénikus feladatsor, az allergiások felvehetnek pormaszkot a feladat végrehajtásához. Ezt követően pedig vízzel is mossuk át a filtert, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kiszáradni. Kerüljük a tűző napfénnyel történő érintkezését, mert az erős sugarak hatására az anyag deformálódhat.

Amennyiben mégis a cserére szavaztunk, akkor is egyszerű dolgunk van, hiszen a webshopban csupán meg kell adnunk a porszívónk márkáját és típusát. A gépünkkel kompatibilis HEPA szűrő kiválasztása után következik a rendelés, majd néhány nap múlva könnyedén behelyezhetjük a kiegészítő terméket a porszívónkba. Innentől kezdve pedig újra élvezhetjük a tisztaságot és az irritáló anyagoktól mentes felületeket.

HEPA szűrő vásárlás