Saját house-t épít Kovary

A Neo frontembereként közismert Kovary önállóan, tánczenei producerként is aktív, ráadásul azon túl, hogy saját zenéket készít, most egyenesen saját stílust teremtett. Ezt az egyedülálló disco-fidget hangzást demonstrálja az a dupla EP, amely egy amerikai kiadónál jelent meg november elején. A kettős kiadvány hivatalos bemutató partija november 19-én lesz a budapesti Mappa klubban.

A disco-fidget stílus tulajdonképpen úgy született, hogy a Neo mellett rendszeresen dj-ző Kovary egybegyúrta azokat a zenéket, amiket a partikon játszani és otthon hallgatni szeret. Így van benne klasszikus funkból és diszkóból éppúgy, mint a kilencvenes évek francia filter house vagy disco-house irányzatából, illetve a napjainkban divatos fidget, bassline és elektró műfajokból. A végeredmény pedig olyan modern megszólalású, energikus, feszes és szexi tánczene, amely az underground és a mainstream klubokban egyaránt megállja a helyét.

A disco-fidget – és Kovary – pedig igen hamar elindult világhódító útjára, hiszen röviddel azután, hogy az első néhány szám demója felkerült a blogokra, lecsapott rájuk egy amerikai kiadó, a floridai székhelyű Noiseporn Records (http://www.noisepornrecords.com). Nekik olyannyira bejött ez az izgalmas friss hangzás, hogy kapásból két EP-t dobtak piacra: a november legelején kiadott Now That’s What I Call Disco-Fidget EP-n négy eredeti szám szerepel, ezt követte két héten belül a Let Me See U Dance EP, amely a címadó szám remixei mellett további egy új dalt foglal magába. A második EP érdekessége, hogy az átértelmezők között, az egyre felkapottabb ír Mark Lam mellett két fiatal hazai producer, Tmx és Stereo Killaz is szerepel.

Az első EP egyik felvételéből készült egy nem hivatalos animációs videóklip is egy kotnyeles méhecske főszereplésével.

A dupla EP megjelenését Kovary „lemezbemutató” partival ünnepli meg november 19-én a budapesti Mappa Clubban. Ez egyben egy új bulisorozat nyitánya; a Sticky Beats névre keresztelt estek egyik rezidense Kovary lesz.

Időközben Kovary már a következő adag, hasonlóan disco-fidget-es számon munkálkodik, így a stílus jövője biztosított. Emellett készül Kovary első szólóalbuma, amely a tánczenei mellett a popos énjét is felvillantja majd.