SveTec

A zenetagozatos általános iskola és a több hangszeren való tanulás, (három év zongora..) egyaránt hozzájárultak zenei hallásának fejlődéséhez.
1996: Ez idő tájt a kórusbeli komoly daraboktól elszakadva, érdeklődni kezdett az elektronikus zenék iránt. Kezdetben a slágeresebb daloknál, majd a mélyebb vonalakon átcsörtetve a techno mellett állapodott meg.
2000-ben már a “producerkedés” az életéhez tartozott, igaz a kezdetleges felszereléssel, kezdetleges zenékig jutott, mégis szinte minden szabad idejét annak szentelte.

2002: Kis bulik elvesztek a mega partik árnyékában, és az új légkörből kapott élmények hatására tette meg az első lépést, a DJ pult másik oldala felé. Egy házibuli keretein belül lehetősége nyílt arra, hogy kipróbálja magát. kezdetben csak cd-ről. A pozitív visszhang után hamarosan eljött a bakelitek ideje.

2005 után produceri munkássága beérni látszott, minek bizonyítékaként olyan neves előadók kezdték pörgetni alkotásait, mint DJ Rush, Pet Duo, O.B.I., Sven Wittekind stb. Első híresebb zenéje az “I Will Be Your Dentist” volt, mely a Distorted records hetedik kiadványán látta meg a napvilágot. Ugyan csak O.B.I jóvoltából következhetett élete első szóló EP megjelenése, mely a Thirst For Irritation EP (Distorted 008) címet viselte. Innentől kezdve nem volt megállás.

2008: Tehetségére hamarosan az egyik legnagyobb ügynökség is felfigyelt, mégpedig a DJ Amok vezette Artillery Booking Management, e mellett pedig a spanyol 5 Minds Bookings Managemant is kizárólagossági szerződést kötött vele a teljes spanyol régióra kiterjedően.

Fellépések tekintetében az idei, azaz a 2009-es esztendő hozta meg az igazi áttörést. Mostanáig 7 különböző országban tette tiszteletét Európában illetve a Dél-Amerikai kontinensen együtt véve. Bejárta Spanyolországot, Olaszországot, Szlovéniát, Szlovákiát, Ausztriát, Ukrajnát valamint Brazíliát. A szebbnél szebb klub rendezvényeken túlmenően olyan neves fesztiválon is képviseltette magát, illetve az itthoni élvonalat, mint a Spanyol Montagood fesztivál, ahol közel 10.000 elektronikus zenei fanatikus lépkedett egy emberként a dübörgő basszusokkal teli ütemekre.
Sajátosan kemény illetve különleges hangzásának köszönhetően kiadók sorra kérik el zenéit megjelentetés céljából (Mental Torments rec, Artillery, Animasola) és olyan neves előadóknak remixelt már, mint a Dj Ocram vagy Pet Duo.

Az elmúlt néhány év alatt szinte az összes nagy schranz alakkal állt már egy pultban. Játékstílusához és ízléséhez a keményebb hangvételű, de nem túl száraz hangzású hardtechno áll, Szettjei alkalmával elsősorban saját produceri munkáival próbál kitűnni a monotonitás, olykor szürkének tűnő, zsúfolt ütemei közül.

AL TORMENTS // CAUSE RECORDS // DISTORTED // CROWBAR